Preventieve behandeling

Gezond en vitaal zijn betekend ‘werk aan de winkel’. Dat gezonde voeding, sporten en slaap hier een belangrijk rol in spelen weten we allemaal. Wat minder bekend is, is dat je voeten hierin ook een rol kunnen spelen. Je voeten zijn je basis, je fundament. Vanuit de voeten, kan op verschillende lagen gewerkt worden om je te ondersteunen in jouw proces. Het creëren van balans op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel en energetisch niveau draagt bij aan jouw ervaring van gezondheid en vitaliteit.

Daarbij geldt; je hoeft niet ziek te zijn om gezond(er) te worden!

Preventieve voetreflexbehandelingen kunnen op regelmatige basis ingezet worden, omdat je merkt dat de behandelingen je helpen om in balans te blijven, te ontwikkelen of je helpen om te gaan met de (chronische) klachten. Het is ook mogelijk om eenmalig een behandeling te ondergaan, bijvoorbeeld als voorbereiding op het hooikoorts seizoen, om je lichaam te helpen met ‘opschonen’ na de feestdagen of omdat je een steuntje in de rug nodig hebt bij afvoeren van afvalstoffen tijdens het afvallen.

Door het masseren van de voeten wordt de bloed- en energiedoorstroming verbeterd. Dit heeft een positief effect op de spierspanning en lymfecirculatie. Tijdens de massage komen endorfinen vrij, welke pijn verlichten en je stemming verbeteren. Het lichaam wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd tot ontgiften, wat een opbouwend en vitaliserend effect op het lichaam heeft. Het immuumsysteem wordt versterkt. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt op deze manier ‘aangezet’. Door dit stelsel regelmatig te activeren, draag je bij aan je algehele gezondheid.

Een prettige bijkomstigheid is dat een voetmassage ontspannend werkt. Veel klachten worden (gedeeltelijk) veroorzaakt door spanning, stress, onverwerkte emoties en gevoelens. Tijdens een voetreflexmassage, worden gelijktijdig verschillende lagen behandeld en geheeld. Je komt daardoor meer in balans.

Een voetreflexologie behandeling is geen vervanging voor medisch reguliere zorg. Raadpleeg bij twijfel je huisarts. Wel kan voetreflexologie preventief ingezet worden om (verergering van) klachten te voorkomen of aanvullend aan de medisch reguliere zorg.