Nieuws

Transformatie Transformatie
Mijn weekend staat in het teken van transformatie...

Transformatie is iets wat zich continue afspeelt. Af en toe zijn er momenten dat transformatie extra aandacht vraagt. Soms gaat het gewoon niet vanzelf en loop je vast. Voor iedereen is dit anders.
Misschien herken je de volgende veranderprocessen;
Van kinderwens naar zwangerschap.
Van ziek naar gezond.
Van pijn naar pijnvrij.
Van zwanger naar geboorte.
Van angst naar vertrouwen.
Van nabijheid naar loslaten.
Van spanning naar ontspanning.
Ook voor kinderen is transformatie een thema;
Van enige kind naar broer/zus
Van vloeibare naar vaste voeding
Van opvang naar school
Van afhankelijk naar zelfstandig
Van bedplassen naar droog ‘s nachts
Dit weekend heb ik opnieuw ervaren dat voetreflexologie kan ondersteunen bij deze processen. Het is een veilige en ondersteunende ervaring die je inzichten en de juiste energie kan brengen... zodat je weer verder kunt. Een stapje kunt zetten.
Dit weekend was voor mij mij de allerlaatste stap in de opleiding voetreflexologie...
Van student naar therapeut 🥳 


Baby voet Een therapeutisch weekend
Dit weekend staat er een therapeutisch weekend in mijn agenda.

Dit is het laatste onderdeel van mijn 3 jarige HBO-opleiding tot VoetreflexPlus therapeut. In dat weekend staat mijn rol als mens en therapeut centraal.

Dat is een belangrijk thema, want ik neem mezelf áltijd mee in het contact met anderen. Mijn gedachten, ideeën, idealen, frustraties en gevoelens. Maar ook mijn waarden en normen, onderbuikgevoel en energie. In een oprechte ontmoeting kan dit voelbaar en vloeibaar zijn.

Ik geniet ervan om elke dag weer bewust of onbewust te leren. Om mezelf en anderen beter te leren kennen. Ik kijk uit naar dit weekend! 


Big belly Kerstavond 2020...
Ik was precies 37 weken zwanger en ik dacht dat mijn vliezen braken!

Verder was mijn lichaam rustig, geen weeën of signaal dat de bevalling was begonnen. Na contact met mijn verloskundige besloten we in de ochtend in het ziekenhuis te laten controleren of mijn vliezen wel echt gebroken waren. Dat bleek niet zo te zijn.

Bij de controle bleek ik wél een iets verhoogde bloeddruk te hebben. Dit bracht een medische molen in beweging die mijn bevallingstrauma triggerde. De 2 weken daarna ging ik regelmatig naar het ziekenhuis voor een controle. Op dat moment voelde dat heel invasief, groot en zwaar. Het sloot niet aan bij mijn wens om op een positieve, natuurlijke manier in dit proces te staan. Vanuit vertrouwen, niet vanuit angst & controle. Maar ik wilde voor mezelf, de baby en ons gezin ook geen onnodige risico’s nemen... dus ik koos een gulden middenweg.

Hierop terugkijkend vind ik het toch heel fijn dat risico’s rondom bloeddruk gemonitord worden. Ongeveer 1 op de 100 vrouwen krijgt te maken met een hoge bloeddruk. Dit kan een (voor)teken zijn van ernstige kwalen zoals bijvoorbeeld pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) of HELLP-syndroom. Bloeddrukproblemen kun je herkennen aan o.a. hoofdpijn, wazig of sterretjes zien, een band-gevoel in de buik, misselijkheid, braken en vocht vasthouden. Heb je hier tijdens je zwangerschap last van? Bespreek dit dan met je verloskundige of gynaecoloog.

Gelukkig was het bij mij loos alarm. Heb jij wél last van zwangerschapskwaaltjes zoals een hoge bloeddruk of vocht vasthouden? Deel gerust jouw ervaring. Ik vertel je graag over de mogelijkheden van reflexologie. 


Frauke Hallo allemaal! Ik ben Frauke.
Ik ben 10 weken oud.

Ik heb mijn mama's aandacht afgelopen maanden lekker geclaimd. Ik geniet daar erg van en mama ook, maar ze heeft ook andere dingen waar ze blij van wordt. Dus gun ik haar weer de ruimte om jullie te laten zien hoe heerlijk reflexologie is! Want dat gefriemel aan mijn voetjes helpt mij en dat gun ik alle baby's, kindjes, mama's en papa's! Tot snel...!