Babyreflexologie

Baby reflexologie is een zachte, ontspannende, liefdevolle behandeling die je baby als prettig ervaart. We gaan ervanuit dat het hele lichaam zich in de voetjes weerspiegelt. Door aanraking van reflexpunten en reflexgebieden wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en/of gestimuleerd. Hierdoor kunnen klachten voorkomen en/of beïnvloed worden. Baby reflexologie kan preventief aangeboden worden en is 100% veilig. Het is een natuurgeneeskundige werkwijze waarbij geen medicatie of apparaten gebruikt worden.

Het voordeel van babyreflexologie is dat je het altijd en overal kan toepassen. Ook zonder klachten heeft de behandeling meerwaarde, voor zowel ouder(s) als het kind. De combinatie van ontspanning van de baby door baby-voetreflexologie en het versterken van het vertrouwen van ouders heeft een positief effect op het hele gezin.

Premature baby's

Ook premature baby’s kunnen veilig en doeltreffend behandeld worden door middel van babyreflexologie. Op deze manier kan bijvoorbeeld de voedingsopname verbeterd worden en de gewichtstoename gestimuleerd worden. De consulten voor premature baby’s zijn kort, omdat de prikkelverwerking nog kwetsbaar is. Een kleine prikkel, heeft vaak al een prima effect.